17 годишно момиче ни връща любовта към народната музика. Димана Мирчева с прякора Диа се е заела с отговорната задача. Тя е още ученичка, учи народно пеене, но и обича съвременна Трап музика. Една нощ сънувала, че смесва двата стила и така се ражда песента - Егея.

Тя е народна певица, но обича експериментите. За да върне любовта на младите към народната музика решава да смесва различни стилове. А резултатът е на лице.

„Занимавам се с музика от много малка. Първо съм учила поп и джаз пеене и реших да вляза в музикалното училище с народно пеене, което всички го приеха за много странно и ми казаха защо твоя глас е много по-добър за поп и джаз, но аз казах, не няма ще ви покажа, че и това мога да пея и че можете и вие да слушате фолклор всъщност”.

За да открива автентични и интересни народни песни, Димана ходи на експедиции както сама ги нарича по забравени села, при стари баби.

„Много се бях впечатлила миналото лято като бях в едно село в Пирин. Та направи ми страшно впечатление, че жената цял ден ми пееше и искаше колкото се може повече неща да ми предаде и колкото може повече текстове да ми каже и да ми изпее. Дори това лято може би ще ходя пак в някои села, много ми е интересно да отида и в Родопите също в някое селце в планината горе и да намеря някоя такава жена, която да ми изпее”.

Дебютната й песен Егея е микс от дъбстеп, хип-хоп и хаус музика с народни вокали на македонската песен "Твоите очи лено мори".

„То е трап музика. Това е микс между хаус, дръм едн бейс, дъбстеп и има някои малки фрази, които се пеят вътре. Аз пея два куплета от песен. Връзката е като мост между поколенията, да се съчетаят двете неща, за да могат да видят младите и тези на моята възраст, които са, че може да стане смесица, за да може да се слуша”.

И мечтае целия свят да слуша нашата музика.

„Искам всички народи общо взето да знаят за нашия фолклор, макар че той е много ценен в Китай, в Япония има още много държави, които много държат на него и искам и ние толкова много да държим”.