Младите мъже, пребили тригодишното дете, са снимали всичко с мобилните си телефони, съобщиха източници на bTV. На видеоклиповете се виждат брутални сцени от издевателствата над детето.

То беше прието в "Пирогов" вчера с кръвоизлив в мозъка и с опасност за живота. По цялото му тяло са открити множество синини. Лекарите продължават да се борят за живота му.

Според една от версиите, жената и друг път е наемала хора да се грижат за детето, предимно възрастни. Скоро обаче се запознала с Патрик и Александър. Детето се привързало към тях и това било основната причина тя да им се довери. Предполага се, че е познавала родителите на побойниците.

Разследващите са шокирани от разказите на двете момчета за начина, по който отглеждали 3-годишния Христо. Държали се с него изключително агресивно.

Според приятели на Патрик, той е ученик в столичното училище "Пенчо Славейков", откъдето днес не пожелаха да говорят за него. Другото момче - Александър тази година е завършил 9-ти клас в 5-то вечерно училище. Преподавателите му го описват като тих и скромен ученик. Александър живее под наем с баща си в къща в Столицата. Бабата на Александър живее в Долна баня. Не пожела да говори с екипа ни, а съседите разказват, че момчето от години не си е идвало.

Все още майката на 3-годишния Христо е в шок и отказа да говори пред bTV. Детето е в медикаментозна кома и продължава да е с опасност за живота.

Двамата младежи са обвинени в опит за убийство. Утре съдът ще реши дали да останат за постоянно в ареста.