Дисциплинарка срещу полицаите, осуетили спецакцията в Лясковец
Служителите на ОДМВР-Велико Търново са отстранени от работа
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 1
    1
Полиция
Снимка: Ладислав Цветков

Със заповед на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев започва дисциплинарно производство срещу двамата служители на ОДМВР - Велико Търново, за които се предполага, че са провалили спецакцията в лясковец.

Предложението за дициплинарката е на директора на областната дирекция. До приключването на производството двамата полицаи са отстранени от длъжност.

За вината на униформените пръв заговори главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който беше изслушан вчера от вътрешната комисия в парламента.

Той разказа, че силите на реда са били адекватно подготвени за ареста на психичноболния Петко Савов Петков, като на 7 март са получили от горнооряховски полицаи снимки, видео и скици на мъжа.

Главсекът на МВР посочи, че ден преди щурма двамата цивилни полицаи от ОДМВР – Велико Търново отново се появили пред дома на Савов и „по необясними причини” започнали да снимат с камера. Заподозреният ги видял и се скрил.

Тогава двамата служители на МВР отишли при полицейския патрул, който дежурял между дома на Савов и училището в Лясковец. Те накарали един от униформените да вземе камерата, да влезе в сградата, да снима вратата на жилището му и да звъни на вратата, като не спира записа.

Междувременно Савов и майка му започнали да дежурят в жилището и да чакат щурма на СОБТ на следващата сутрин.

  • 1
    1
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре