Мирослав Боршош: Очакваме най-важните хора в Европа в НДК
За председателството на ЕС са заложени около 150 млн. лв. бюджет, а 35 млн. от тях са отделени за адаптацията на сградата на Националния дворец на културата
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Ремонт на НДК

НДК ще е основната сграда за българското председателство на ЕС. Тя обаче не е била ремонтирана цели 35 години, а до началото на 2018 г. трябва да е сериозно обновена.

За да разкаже повече за промените, които предстоят, в студиото на „Тази сутрин” беше директорът на Националния дворец на културата Мирослав Боршош.

В НДК ще се съберат най-влиятелните мъже и жени в Европа и ще решават съдбата на ЕС. Очакваме над 300 срещи и над 20 хил. човека, обясни той.

Основната зала на председателството е Зала 3 – тя ще е решена е в три концентрични кръга и ще е впечатляваща, каза Боршош.

Като цяло за председателството са отделени горните три етажа на Двореца.

Ремонт на НДК

„За година и половина е свършена много работа. Подготовката тече плавно и адекватно, макар българското председателство на ЕС – заради предстоящото излизане на Великобритания от съюза, да идва 6 месеца предварително”, коментира той.  

„За председателството са заложени около 150 млн. лв. бюджет, като 35 млн. от тях са отделени за адаптацията на сградата. 20 млн. са за ремонта на този етап, но реновация не е правена от години, сградата е в лошо състояние и не знаем какво ни чака под облицовките”, каза Боршош.

Имаме 9 месеца, за да завършим ремонта, затова започваме ударно – от 1 декември започва демонтажът на старите стени и съоръжения, а на 1 януари ремонтът започва.

Проблемите с пространството около НДК – като счупени плочки и течаща изолация, пък трябва да бъдат решени през пролетта.

Вижте още във видеото:

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре