Минчо Христов: Субсидията на „Възраждане” не трябва да се докосва
По думите на бившия депутат това е морален казус
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 2
    2
Минчо Христов
Снимка: btvnovinite.bg

Парите от субсидията на политическа партия „Възрждане” не трябва да докосват, нито да се даряват на някакви фондации. Това заяви бившият депутат Минчо Христов, който беше част от една от листите на партията по време на предсрочните парламентарни избори.

„Възраждане” беше единствената партия, която се яви на изборите самостоятелно, получи над 1% от гласовете на гражданите и ще получи субсидия в размер на почти 1,5 млн. лв. След като това стана ясно обаче, партията обяви, че иска да дари субсидията.

Единствените с право на субсидия извън НС се отказаха от неяНационалистите от "Възраждане" предлагат парите да се използват за благотворителност

По думите на Христов това е морален казус и той силно се надява ръководството на „Възраждане” да не се „изкуши” от парите. Той заяви, че от там трябва да напишат писмо до министъра на финансите и да откажат финансирането. В противен случай, това би било „пир по време на чума”.

Костадин Костадинов: Вотът беше манипулиран, реално спечелихме два пъти повече гласовеБългарите в Турция трябва да се поставят пред избора кое от двете гражданства да изберат. Този проблем не може да бъде решаван с блокади по границите всеки път, смята председателят на движение „Възраждане“

 „Партийна субсидия не трябва да има”, категорично заяви той. По думите в България тя е най-високата в света и това е недопустимо.

Вижте повече във видеото:

  • 2
    2
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре