„Президентът може да наложи вето на целия Изборен кодекс. Не е ясна линията, поради които се направиха поправките в кодекса”, коментира в студиото на предаването „Лице в лица” председателят на БСП Михаил Миков.

На въпрос на водещата Цветанка Ризова дали приема логиката, според която промените биха ограничили влиянието на гласовете от Турция в българската политика, Миков отговори утвърдително.

Не приемам обаче заместването на конституционното право със задължение, посочи обаче той.

Запитан как му изглежда кабинетът, Миков отговори, че правителството е в силна турбуленция и нестабилност, за която от левицата предупреждават от началото на годината.

Смятам, че курсът на партията (БСП – б.ред.) през последните години е правилен, заяви Миков по повод предстоящия конгрес на левицата.

„Целта на опозицията не е да ѝ се обръща внимание, има политика, която поставяме.  Важното е гражданите да ѝ обърнат внимание. Иначе става както предния път – улицата и Борисов си тръгва...”

На забележка, че според Румен Овчаров за лидерското място в партията не трябва да се кандидатират хора, които са „дали БСП на концесия” – на ДПС, на Пеевски и пр., Миков заяви, че именно Овчаров е водел преговорите при Тройната коалиция.

„Сега да се правиш на паднал от Марс или някъде другаде от галактиката...”, каза още той.

Вижте още във видеото: