Михаил Балабанов: Теодора е моят герой и пример за подражание
Съпругът на починалата гмуркачка е категоричен, че подготовката им е била отлична
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Теодора и Михаил Балабанови

Съпругът на починалата на Халкидики Теодора Балабанова – Михаил, е категоричен, че подготовката за гмуркането им е била отлична.

Той е настанен в неврологичното отделение на една от болниците в Солун и състоянието му се подобрява. Целта на Теодора и Михаил е била да се достигнат 231 м в открити води. Цялата процедура е трябвало да продължи около пет и половина часа. Въпреки професионалната подготовка, осемте души екип и линейката, Теодора загива малко преди финала.

Българка загина при опит за подводен рекорд в ГърцияТеодора Балабанова е опитала да се спусне на 231 метра дълбочина

Пред bTV Михаил разказа, че всичко вървяло добре. „Тя се движеше над мен. Аз всъщност се бутнах в нея и като я погледнах, тя се беше усукала около въжето. Опитах се да ѝ помогна. В този момент дойде следващият поддържащ дайвър“.

Дай Боже всекиму такъв край – да имаш мечта и да загубиш последния си дъх, гонейки яТя и съпругът ѝ Михаил са изключителни професионалисти, но и хора, които винаги живеят на едно вдишване от смъртта, каза гостът, който е техен приятел

Инцидентът се случил на 41 – 42 метра дълбочина.

„Беше толкова неочаквано. Тя беше объркана, аз също. Докато разберем какво се случва, мина известно време, а под водата времето тече изключително бързо“, разказа Балабанов.

„В процеса на вертиго човек губи всякаква ориентация – къде се намира, какво се случва с него. За мен тя е просто моят герой и пример за подражание“, добави той.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре