Месец след инцидента детето с премръзнали крайници вече тича и играе
След края на лечението е предвидено то да бъде настанено в друго семейство на територията на Павликени, за да е по-близо до сестричката си и биологичните си родители
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 9
    1
Дете с измръзване
Снимка: bTV

Преди месец 6-годишният Денислав Желязков от приемно семейство в Долна Липница беше хоспитализиран с измръзвания на ходилата. Тогава лекарите не бяха сигурни, че ще спасят пръстите му от ампутация.

За щастие, детето се размина с тази опасност и от две седмици е настанено в ново приемно семейство в Перник, за да бъде близо до „Пирогов“, където лекарите се грижат за него.

6-годишно дете може да остане инвалид след измръзванеТо е от приемно семейство, не е ясно как са пострадали краката му

Сега то се чувства спокойно, тича и играе с другите деца, разказа новата му приемна майка Наташа Цонева. Тя е избрана, защото вече има опит с дете с проблем – с ампутирана ръчичка. Признава, че се притеснявала дали ще се справи, но любовта ѝ към децата я накрала да приеме и Дени.

Самото момче в началото било притеснено, плачело, не умеело да се гушка, но вече започнало да се отпуска. Казвало ѝ, че не иска да се връща при предишната си приемна майка.

До 3 години затвор заплашват приемната майка на премръзналото детеЛекарите още не могат да гарантират, че ще спасят краката на момчето

Дени ще остане при новата си приемна майка, докато се възстанови напълно. След това го очаква нов дом.

Предвидено е той да бъде настанен в друго семейство на територията на Павликени, за да е по-близо до сестричката си и биологичните си родители, които са заявили желание да го посещават.

Вижте повече във видеото:

Комисията по приемна грижа във Велико Търново все още не е решила окончателно дали приемната майка Снежана, допуснала измръзването, ще бъде заличена от приемния регистър.

  • 9
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре