Мехмед Дикме: Защо не използваме капацитета на Симеон Сакскобургготски във външната политика?
Има хора, които се възползваха от името на царя и от това да бъдат приближени до него заради облагите на властта. Именно те му изиграха лоша шега и му създадоха лош имидж, посочи той
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Мехмед Дикме
Снимка: Fermata.btv.bg

Защо България не използва капацитета на Симеон Сакскобургготски във външната политика, попита в предаването „120 минути“ по bTV Мехмед Дикме, един от министрите в кабинета „Сакскобурготски“.

В своя мандат, а и след него, Сакскобургготски, направи всичко България да бъде приета от световната общност. Той продължава да работи за просперитета на страната и днес. Ако някой се притеснява от царя, искам да го успокоя – той няма желание и намерение да се връща в политиката, каза Дикме.

Мехмед Дикме
Снимка: Fermata.btv.bg

Има хора, които се възползваха от името на царя и от това да бъдат приближени до него заради облагите на властта. Именно те му изиграха лоша шега и му създадоха лош имидж, посочи още гостът.

Тържествата за юбилея на Симеон Сакскобургготски започнаха с молебенТой призна, че е много развълнуван и пожелава на България „винаги най-доброто, най-хубавото и успех във всяко отношение“. На себе си шега пожела да оцелее, предвид емоциите

Според него отбелязването на 80-годишнината на Симеон II в България е най-голямото светско събитие за годината у нас и едва ли има друга личност, която да може да събере толкова знатни гости.

Запитан дали през 2001 г. и сега се прави различна политика, той отговори, че времената са различни. Тогава политическата обстановка беше поляризирана – на ляво и дясно, България не беше член на ЕС и НАТО, нямаше добър имидж в Европа и света. Със своето идване Симеон Сакскобургготски коренно промени облика ѝ и в края на мандата му на България се гледаше като на стабилна и от финансова гледна точка страна. Днес сме член на ЕС и е лесно да кажеш колко европари харчиш, но никой не казва, че тези условия бяха договорени от правителството на царя, каза Дикме.

Соломон Паси: Може би един ден историците ще говорят „Златния Симеонов век на България“Европейските лидери наричаха Симеон „Мистър Европа“ и тогава си дадохме сметка каква огромна роля има личността в развитието на една държава, каза Паси

За критиките за престъпността по времето на мандата на Сакскобургготски Дикме каза, че с нея се бори МВР, а човекът, когото царят назначи за главен секретар на МВР, днес управлява пореден мандат.

Вижте целия разговор във видеото:

Очаквайте през юли интервю със Симеон Сакскобургготски в предаването „120 минути“.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре