Малката Александра и нейният баща вече живеят в ремонтирана къща благодарение на „Бригада нов дом". Съдбата на семейство Каменови е необикновена. Когато Александра е едва на 6 месеца, майка й я оставя. Оттогава Ангел поема функцията и на двамата родители и я отглежда сам.

Преди години в къщата им става пожар. Една стая изгаря почти до основи. Оттогава Ангел живее в хола, а диванът е неговата спалня. Изгорената стая е превърната в склад за дрехи и вещи.

Снимка: bTV

В къщата им никога не е имало и кухня, както и течаща вода.

„Бригада нов дом” сбъдна всички техни мечти. Днес Алекс и Ангел има собствени стаи и най-важното – кухня.

Животът на семейството в село Доганово се е променил коренно след ремонта.

„Животът ми се преобърна на 180 градуса, не го очакваш, че ще бъде толкова уютно и хубаво, като за нормално семейство. Сега си имаме кухня, пералня, мивка”, заяви бащата. 

Снимка: bTV

Семейство Каменови вече градят и свои обичаи, които предишният вид на къщата не им е позволявал.  Днес храненето около масата и в кухня е семейна традиция.

„Това е вече закон, всеки си знае столчето, сядаме си, хапваме, пийваме, гледаме телевизия и всеки по леглата”, обяснява Ангел.

Снимка: bTV

Александра вече има и ново хоби – готвенето. Тя и баща й вече не се карат и за телевизора, защото вече никой не спи на дивана.

Алекс и Ангел още свикват с новия си дом, но казват, че вече той е тяхната крепост.

Снимка: bTV

Преди Алекс не е канила приятелки у дома, но вече и това се е променило.

Освен да готви, тя обича и да декорира ремонтираната къща.

Снимка: bTV

Мечтаният дом за семейство Каменови вече е реалност, а коя е следващата приказка, предстои да разберем.