Мажд Алгафари: Кметът на Елин Пелин трябва да лежи в затвора за насаждане на омраза
Това което се случва в града, е край на правовата държава, коментира политикът Григор Лилов
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 7
  • 8
    12
Мажд Алгафари
Снимка: БГНЕС

Кметът на Елин Пелин трябва да лежи в затвора за насаждане на омраза. Това обяви в предаването „Лице в лице” Мажд Алгафари по повод скандала в града около настаняването на сирийско семейство със статут на бежанци.

Елин Пелин: Вслушване във волята на хората или чист фашизъм?„Човещината е силният да помогне на слабия. Това ли е истинският българин?”, попита адв. Николай Хаджигенов в студиото на „Тази сутрин”

Кметът Ивайло Симеонов отказва да издаде документи на семейството, въпреки, че по наредба на Министерския съвет е длъжен да го направи. Освен това той събра хора на площада на града, които крещяха и обиждаха сирийското семейство.

Няма никаква логика това да се случва в този момент с едни мирни сирийски граждани освен като част от предизборната кампания, смята още Алгафари.

Той уточни, че семейството бежанци говорят диалект от сирийския град Алепо по повод твърденията на хора от Елин Пелин, че може да лъжат, че са от Сирия.

Това което се случва в Елин Пелин, е край на правовата държава, коментира политикът Григор Лилов.

Ако продължаваме така, ще стигнем до това една нощ да бъдат изпочупени стъклата на всички арабски магазини (по аналогия с Кристалната нощ през 1938 г., когато в Германия и Австрия по заповед на Хитлер са изпочупени витрините на магазините на евреи и са разграбени синагоги).

Вижте целия разговор във видеото:

  • 8
    12
Още по темата
7 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре