Мъжът от скандалните кадри, с когото се гаврят в полицейското управление в Ихтиман, ще съди МВР. Това заяви самият той пред bTV и уточни, че вече си е наел адвокат.

Манол Димитров признава, че е бил много пиян, когато е сниман клипът. В момента излежава присъда за кражба. 

„Гафове 2-3 часа, играха си с мен като с маймуна в клетка и ме освободиха”, разказва той. 

Манол Димитров е главният герой от клипа в районното в Ихтиман.

Свързал се с нас, защото се почувствал засегнат от видеото, не защото е бил унизен тогава, а едва сега, защото някой е решил да разпространи клипа. Кадрите са снимани преди година, твърди той.

Снимка: btvnovinite.bg

„Това не е първият път. Срещнаха ме по пътя с патрулката, казаха да се кача, качвам се и ме закараха в управлението. Условието е ние ти даваме командата, ти ще караш колело, ще правиш салта и след това ставаш и си отиваш. С мен се гаврят, каски ми слагат”, обясни Манол. Той призна, че тогава е пил 7-8 водки.

Досега той не е подал жалба, но се закани: „Започвам да ги съдя, ако трябва, ще стигна до Страсбург. Това така няма да се размине”.

От полицията заявиха, че Димитров е арестуван многократно за противообществени прояви и за домашно насилие. „Това не е вярно, това са семейни скандали”, заяви Манол. В момента той излежава 8-месечна присъда за кражба.

От вчера МВР започна проверка по случая с видеозаписа.