Мария Габриел: В Брюксел нищо не се чува за скандала около НДК
Няма риск да ни отнемат европредседателството, твърди новият български еврокомисар
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    11
Мария Габриел
Снимка: Ладислав Цветков

Честно казано в Брюксел нищо не се чува за скандала около НДК – основната сграда, в която ще се провеждат срещите, свързани в европредседателството на България от началото на следващата година. Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин” новият български еврокомисар Мария Габриел.

Съветът на ЕС утвърди Мария Габриел като еврокомисарТака мандатът ѝ на новата позиция тече официално от днес

Европредседателството не е една сграда, колкото по-бързо се концентрираме върху целите, толкова по-големи са шансовете ни за успешно председателство, уточни новият еврокомисар. Габриел напомни, че целите са трите К – консенсус, конкурентоспособност и кохезия.

Боил Банов: Деница Златева е освободила Мирослав Боршош от финансова отговорностИма забавяне с ремонта и той няма да приключи на 30 септември, но не е фатално

Тя обяви също, че няма риска да ни отнемат европредседателството.

Габриел каза още, че е важно да има еднакви правила за всички в Европейския съюз, за да могат българите да разчитат на равни права в останалите страни членки.

Като еврокомисар по цифровата икономика тя ще работи за придобиване на цифрови умения от максимален брой хора. Липсата на такива умения в бъдеще ще е фактор за социално изключване, уточни Мария Габриел.

Вижте повече във видеото:

  • 0
    11
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре