Принципното говорене е най-лесното бягство от истината. С незаконни записи не може да се повдигне обвинение и Софийският градски съд сега повдига обвинение срещу неизвестен извършител. Защо извършителят да е неизвестен, записът го прави Ченалова, нейният мъж, Владимира Янева, нейният мъж, има няколко адвокати, има и куче дори. Това каза в предаването "Тази сутрин" журналистът Маргарита Михнева. 

Всички знаят кои са направили тези записи. Няма неизвестен извършител, всичко е известно. Да призоват Асен Йорданов, бивол, храбрия бивол, който много добре знае, че, когато тези записи са му предоставени, той след това ги е монтирал, в смисъл – от диалога е направил монолог. Забележи кои имена са пуснати вътре – Цацаров, Бойко Борисов, Пеевски. Не знам кои други имена ще пуснат вътре.

Къде се е чуло и видяло по света в режим на разговор една обвиняема да влезе чрез медиите с главен прокурор. Няма такова нещо. Не случайно „Биволъ” пуска тези записи, точно затова, за да обърка работата, естествено Ченалова им е подсказала тази работа, защото тези записи са незаконно взети, те не може те да бъдат основа, сигурно веществено доказателство, за един бъдещ наказателен процес. Прокуратурата избяга с формулировката Софийският градски съд – няма неизвестен извършител, всичко е известно", допълни Михнева. В коментар на изказването на Радан Кънев, тя каза:

"Изумена съм от Радан Кънев, който първо, че си превъртя позицията, второ – той допусна една сериозна грешка – той каза, че Ченалова и Янева били обвиняеми. Няма такова нещо. Процесуалното качество и на двете съдийки е – едната е обвиняема, а другата е подсъдима и то за „Червеи”. Господин Радан Кънев трябва да изчиства, да чете делата”.

Делото „Соло”

Мотивите по делото „Соло” Ченалова не е написала в продължение на 10 месеца. Защо не ги е написала - защото е дала възможност за 10 месеца този убиец да се организира в бягството си от съдебната система. Още повече, че Ченалова му дава подписка, на първа инстанция на убиец даваш „подписка” като мярка за неотклонение, каза Михнева.