Днес ще преобладава слънчево време, но над източните и югозападните райони ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и там ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Максимални температури - между 26° и 31°. И по Черноморието ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и пригърми. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 24°. Температурата на морската вода е от 19° до 22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

   През нощта ще бъде предимно ясно. Вятърът ще е слаб, от югоизток. Утре ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. На отделни места главно в югозападните и планинските райони от страната ще има слаби превалявания. Ще е почти тихо. Максималните температури ще са между 26° и 31°.

 

 В събота сутринта ще е предимно слънчево, но с усилване на вятъра от северозапад ще проникне по-хладен въздух. От запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски. В неделя и понеделник ще бъде хладно, облачността ще е по-често значителна и на много места ще има превалявания от дъжд, в следобедните часове придружени от гръмотевици. Във вторник над Западна и Централна България ще има повече слънце. По-значителни увеличения на облачността и вероятност за валежи ще има в източните и планинските райони.