Най-студено тази сутрин е в североизточна България- минус 5-6 градуса. В повечето райони е минус 2-3, но със северния вятър, усещането е за доста по-студено време. Снегът, който превалява, е към спиране, следобед се очакват и слънчеви часове.
 
С умерен, по крайбрежието силен вятър от север-североизток, ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между минус 8° и минус 3°, а максималните - между минус 3° и 2°.
 


В планините ще е предимно облачно със слаби валежи от сняг. Ще духа силен, по билата на Стара планина бурен североизточен вятър. Максимална температура на 1200 м минус 9°, на 2000 м около минус 12°.
 


В сряда ще бъде предимно слънчево. В по-голямата част от страната вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад, все още в Източна България ще бъде предимно умерен. Ще бъде студено с минимални температури между минус 10° и минус 5° и максимални - между минус 2° и 3°. В четвъртък и петък ще духа до умерен, в източните райони и силен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, през втория ден по-често значителна и на отделни места ще превали слабо, предимно сняг. Ще се затопли. В събота вятърът ще се ориентира от юг. Облачността ще намалее до предимно слънчево. Температурите ще се повишат още. В неделя ще остане сравнително топло, но отново ще се заоблачи и до вечерта на места, главно в южните райони ще превали дъжд.