Днес ще  преобладава слънчево време с развитие на купеста облачност, а в следобедните часове на отделни места в планините е възможно да  превали. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 27°.

 

 По Черноморието ще преобладава слънчево време, около и след обяд с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от  юг-югозапад. Максималните температури ще са от 21° до 24°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

 

 През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре ще бъде слънчево. Над източните райони ще има временни увеличения на облачността и на отделни места там в следобедните часове ще превали слабо. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максимални температури - между 26° и 31°.

 Юни ще започне с  максимални температури между 28° и 33°. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. На отделни места, главно в Източна България и планинските райони, ще превали краткотраен дъжд, придружен от  гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. В петък от североизток ще прониква хладен въздух и температурите слабо ще се понижат. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места в страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност. Очакват се градушки. През почивните дни над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще краткотрайни превалявания, гръмотевична дейност и временни усилвания на вятъра. Възможни са градушки. Над Източна България ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността.