„ЦУМ-гейт” показа, че няма съдебна реформа – ако имаше, щеше да има разследващ орган, който да разследва Сотир Цацаров.  Това обяви в предаването „Лице в лице” председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов.

„Сега главният прокурор трябва да разследва себе си, а той може да не допусне такова нещо. Ако допусне, прокурорът ще е в много деликатна ситуация да разследва началника си и дори съвестно да разследва, резултатът пак ще стигне до главния прокурор”, обясни Панов.

Той уточни, че за него въпросът е принципен и няма значение дали главният прокурор се казва Филчев или Цацаров. Председателят на Върховния касационен съд е категоричен, че няма личен конфликт със Сотир Цацаров.

Панов е категоричен също, че не се е срещал с адвокат Иван Тодоров, както твърдят публикации в медии. Снимката, която пускат не е монтаж, но от нея се правят изводи, които не са верни.

Съдията сподели, че съпругата му е завела дела срещу лъжите, които се публикуват за тяхното семейство.

Лозан Панов каза още, че за него най-важно е съдебната система да е независима и го е доказал по време на скандала с есемеса. Не е имал и няма политически амбиции.

Вижте повече във видеото: