За мен това беше едно много тежко състезание, за мен, за треньорите ми и за момичетата. Преживяхме наистина абсолютен шок. Това каза пред bTV при завръщането си в България Любомира Казанова, която влезе в ансамбъла по художествена гимнастика на мястото на Цвети Стоянова и дебютира на европейско първенство.

Попитана как си обяснява всичко, което се случи, тя каза:

„Нещата не мога да си ги обясня. Треньорът ни Илиана Раева успя да ни мотивира по този начин да си предадем силата, да я изпратим на Цвети. За нас най-важното е Цвети в момента. Просто излязохме с вярата да го изиграем и дай Боже да вземе медал, за да й го изпратим на нея. Надявам се тя да се оправи и истината да излезе наяве”.

На въпроса защо са избрали за останат в Израел и да участват в европейското първенство, Любомира Казанова отговори:

„Защото Илиана Раева ни обясни, че по този начин най-много ще помогнем на Цвети, а ние сме готови да направим невъзможното, за да й помогнем.

Ренета Камберова се разплака и обясни, че Цветелина Стоянова е част от ансамбъла и, че приказките, че са я оставили, са пълни глупости. 

Ансамбълът ни по художествена гимнастика се прибра тази вечер от Израел. На Летище София момичетата бяха посрещнати много емоционално – с химна и малки гимнастички, които им подариха много цветя.

Какво още казаха те – очаквайте подробности в сутрешния блок на bTV.