Любомир Стойков за еднаквите рокли: Добре е да има координация, но дали е възможно?
Противоречивата обществена оценка е съвсем нормална, но не е приемливо да се стига до вулгарности, посочи той
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 5
  • 0
    0
Сходни рокли
Снимка: bTV

Сходните рокли на първата дама Десислава Радева и вицепрезидента Илияна Йотова на президентския прием за 3 март се превърнаха в една от основните теми в последните дни.

Сходни рокли
Снимка: bTV

Във фейсбук профила си Радева отговори на коментарите така: „...всички мои критици искам да уверя, че за мен е важно как ме оценя човекът до мен. Защото съм негов избор. Не ваш! Не градете образ, който няма нищо общо с действителния. Ще рухне - рано или късно...“

Любомир Стойков
Снимка: bTV

Самите рокли са произведение на две от емблематичните наши дизайнерки – Невена Николова и Евгения Живкова. Те са подходящи за такива случаи – и като цвят, и като материя, и като изработка, коментира модният и медиен експерт проф. Любомир Стойков.

Първите дами с еднакви рокли: моден гаф или доказателство за стил?Тоалетите на Десислава Радева и Илияна Йотова са най-коментираната тема след приема за 3 март

Има сходства – дантелата, цветът, но има и разлики – нюансът, дължината, деколтето, посочи той.

Сходни рокли
Снимка: bTV

По думите му от дизайнерска гледна точка роклите са на високо професионално ниво и показват, че две дизайнерки, отдалечени на хиляди километри, са стигнали до едно и също решение за визията на дами от такава значимост.

Общественото мнение, не трябва да се пренебрегва, но ако направим елементарен анализа на мотивите на хората да коментират, те харесват или не харесват роклите по чисто естетически причини, или ги приемат или отхвърлят по чисто политически убеждения, коментира Стойков.

Любомир Стойков
Снимка: bTV

Противоречивата обществена оценка е съвсем нормална, но не е приемливо да се стига до вулгарности, посочи той.

Според госта „би било хубаво да има ясна таблица кой как да бъде облечен, дали отговаря, или не, да има фейсконтрол дори, но реалистично ли е това и възможно ли е? Доколкото познавам тези структури, само им е до това и малко трудно ще бъде. По-скоро нека гледаме позитивно на случая, да извлечем ползата – явно в такава ситуация е добре да има координация и съгласуване“. Стойков посочи, че нямаме опит с това – президентът Росен Плевнелиев присъстваше на събития без първа дама, а президентът Георги Първанов имаше вицепрезидент мъж.

Любомир Стойков
Снимка: bTV

Дизайнерката Невена Николова, коментира пред bTV, че роклята на Десислава Радева е подготвена доста рано и е организирана около бижу на първата дама с големи кристали в смарагдов цвят. Според нея двете рокли „не са еднакви, при никакви обстоятелства“. Николова посочи, че в модните среди няма практика дизайнерите да обсъждат помежду си роклите, които правят за конкретни събития.

Невена Николова
Снимка: bTV

Дизайнерката на роклята на вицепремиера Илияна Йотова – Евгения Живкова, смята, че ситуацията се преекспонира. И двете бяха добре облечени, бяха стилни. Това, че се намират съвпадения не е нищо ново и чуждо в модата. Това показва, че двете дизайнерки имаме сходни представи как трябва да изглеждат дами на подобни позиции на подобно събитие, посочи тя. Според нея би трябвало да има някаква координация, но не знае дали е възможно.

Вижте целия разговор във видеото:

  • 0
    0
Още по темата
5 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре