Любомир Стойков: Бих посъветвал политиците да внимават с „мъжките целувки”
Политическият протокол вече не е толкова строг, смятат експерти
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    0
Бойко Борисов, Еманюел Макрон
Снимка: Министерски съвет

Господата политици да внимават с мъжките целувки при официалните политически срещи. Прекалената фамилиарност в този вид срещи е нож с две остриета. Така имидж консултантът проф. Любомир Стойков коментира протокола по време на визитата на френския президент Еманюел Макрон у нас. 

"Парле ву франсе" и други протоколни гафове от визитата на Еманюел МакронСлед визити на високо държавно ниво, една от най-обсъжданите теми е спазен ли е протоколът

Стойков посочи, че шегите и хумора на премиера Бойко Борисов не са изненада, а тенденцията на „политтейнмънт” (съединяване на политика с развлечението) се наблюдава на политическата сцена. „Силвио Берлускони например харесва подобно поведение, смята се, че разчупва преградите на студения протокол. Но не може и да пренебрегнем разликите в културата – ние харесваме по-късата дистанция”, добави експертът. 

Неформално: Какво си казаха Борисов и Макрон по време на разходкатаСлед официалните разговори, които се проведоха на четири очи, българският премиер показа на френския си гост двореца „Евксиноград” и парка му в по-неформална обстановка

Мария Конакчиева, говорител на Френския културен институт, е категорична, че политическият протокол се променя. „Не може да изискваме вече толкова строги правила. Във Франция например нямаше никакъв отклик за това, там говорят за мадам Макрон като посланик на големите френски марки, които са й дадени да представя Франция по света”, коментира тя. 

По повод дрехите Стойков посочи, че би разкритикувал само дължината на роклите на Брижит Макрон и добави, че апликацията на гърдите й не е била най-добрият избор.

  • 3
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре