Липсата на знаци и осветление е причина за катастрофата, след която помогна кортежът на Борисов
Най-пострадала при инцидента е млада жена, която е в ямболската болница с мозъчно сътресение
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Пострадала при катастрофата
Снимка: btvnovinite.bg

Липса на пътни знаци и осветление е причина за инцидента край Ямбол, твърдят пострадали в катастрофата снощи. В спасяването на младите хора се включи и кортежът на премиера Бойко Борисов, който минавал през фаталното кръстовище.

Най-пострадала при инцидента е млада жена, която е в ямболската болница с мозъчно сътресение. Казва,че видяла премиера едва когато я извадили на пътя. 

„Просто го мернах, аз така или иначе бях в шок и не виждах. Чух гласа му и го мернах. Към момента не бях особено адекватна и дори не успях да преценя, че е той”, призна тя. 

Всичко става за миг. Шофира приятелят ѝ, в колата е още едно момиче. Автомобилът идва от магистрала „Тракия”. Стига до Т-образното кръстовище, но вместо да продължи, шофьорът губи управление и пада в дерето. 

Шофьорът излиза на пътя и търси помощ. Спира само кортежът на премиера, който минавал оттам.

„Спряхме, защото мислехме, че този пиян човек е на магистралата и искахме да го спасим. Въобще не се виждаше кола”, обясни по-рано премиерът. 

„Единствените хора, които са спрели, за щастие, са били премиерът и неговата охрана, НСО. Благодарение на това се случиха нещата много бързо”, заяви пострадалата. 

„Моята роля е била като регулировчик. Запалихме лампите на колата, извикахме „Бърза помощ” и полиция, а моят лекар направи система”, поясни Борисов.  

Шофьорът и другото момиче не са пострадали. В града казват, че това не е първият инцидент на кръговото, което е неосветено и без пътни знаци.

 

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре