Водачите на двете най-големи политически партии в страната Корнелия Нинова и Бойко Борисов ще се изправят пред българските избиратели в специално предаване в две части в ефира на bTV – в 20:00 ч. в четвъртък и в петък (23 и 24 март).

Всеки от тях ще има по 60 минути от най-гледаното телевизионно време, за да представи позициите си по ключовите политически теми.

Пред журналиста на bTV Антон Хекимян двамата ще отговарят на живо на всички важни въпроси в навечерието на предсрочните избори. Лидерът на БСП ще даде интервю първа – в четвъртък, 23 март. Интервюто с лидера на ГЕРБ ще бъде на следващия ден – петък, 24 март.

Специалното телевизионно предаване ще разкрие вижданията на всеки един от водачите по ключовите вътрешни и международни теми – данъци, доходи, пенсии, престъпност и съдебна реформа, отношения с Турция и Русия, национална сигурност и пр.

Българските избиратели ще имат и възможността да научат намеренията на Нинова и Борисов относно потенциалните им коалиционни партньори в бъдещото управление на страната.

Последната част от всяко интервю ще бъде блиц въпроси, които предполагат отговор само с „да“ или „не“.

Специалното предаване в две части ще бъде кулминацията на един месец участия и дебати в актуалните предавания на bTV на кандидати от всички партии, които имат амбиция да влязат в 44-тото Народно събрание.

Водачите на БСП и ГЕРБ не постигнаха консенсус относно условията на участие в общ телевизионен дебат. Въпреки това те се съгласиха да представят вижданията си в специалното предизборно предаване в праймтайма на най-голямата и влиятелна медия в България – bTV.