Лидерът на „Атака” и съпредседател на Обединените патриоти Волен Сидеров инспектира днес строителството на оградата по българо-турската граница.

Той проверява съоръжението при Лесово – в района на Ямбол, в който Сидеров беше избран за депутат на последните избори.

Инспекцията показа, че оградата е ефективна, а бежански натиск към България липсва. 66-километровата ограда в Ямболско беше завършена миналата година. 

Новите 36 километра струват 28 милиона лева заедно с пътищата и техническите съоръжения.

При обхода днес областният управител Димитър Иванов обясни, че остава да се изгради 30-километров полеви път, вероятно до края на годината. От прокуратурата в Елхово също отчетоха по-малко незаконни имигранти, последните са от Сирия и Афганистан.

В интервю за предаването „Тази събота” лидерът на „Атака” обяви, че оградата пази на 100% границата. Откакто е изградено съоръжението в този район, не е преминал нито един нелегален мигрант, твърди Сидеров.

Относно твърдението на президента Румен Радев, че има злоупотреби при изграждането на защитното съоръжение Сидеров обяви, че съветници на президента са го подвели.

"Не зная кой го каза и кой подведе обществеността, че е възложена двуредова, а е направена едноредова ограда, но ние сме минали всички контролни проверки в държавата, всичко, което е по задание”, коментира и областният управител на Ямбол Димитър Иванов.

За bTV от прокуратурата в Елхово казаха, че през последния месец са задържани две групи мигранти в района на Болярово. Последната е от 15 мъже, жени и деца от Сирия и Афганистан. Изпратени са в центъра в Любимец.