Лидерът на АБВ: Със или без избори лявото трябва да се консолидира
Константин Проданов е убеден, че партията му ще бъде част от следващия парламент
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    1
Константин Проданов
Снимка: btvnovinite.bg

И да не предстояха избори, лявото пространство трябва да се консолидира, да се върви към обединение, а не към разединение и роене, както е в дясното. Това коментира в предаването „Тази неделя” по bTV новоизбраният лидер на АБВ Константин Проданов.

Той е убеден, че АБВ ще бъде част от следващия парламент. „Гледам и работя само и единствено в тази посока”, изтъкна партийният лидер. Затова по думите му пред него не стои въпросът да се оттегли, ако партията не постигне резултатите, които си е поставило за цел на изборите.

АБВ и „Движение 21” правят нов лявоцентристки блокВъзможно е и да се явят като коалиция на следващите парламентарни избори

Проданов обаче призна, че е скептичен за обединение с БСП. „И ние, и те си имат собствен път. Имаме различия и в идейно отношение”, изтъкна той, като допълни, че за хората не би било полезно самоцелно обединяване.

Във връзка с влизането му в политиката Проданов призна, че някои от хората около него са го насърчили да опита. Други обаче казали: Не ти трябва, мръсна работа е, защо ще се цапаш?.

„Има основание и в двете тези, но ми се искаше ми да направя един опит”, отбеляза той.

АБВ и "Движение 21" вече са коалицияЩе предложат на избирателя алтернатива в ляво-център

Младият лидер допълва, че не е загубил приятелства с тази стъпка. „Всички хора, на които аз държа и ме познават, ме подкрепят в това начинание”, увери той.  

  • 1
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре