Лекари от „Пирогов”и родители излязоха на протест в защита на подалия оставка шеф на Клиниката по детската ортопедия и травматология в “Пирогов” д-р Атанас Кацаров.

Решението си да напусне Кацаров аргументира с ремонта на клиниката, който според него трябвало да бъде освежителен, а не основен. По план децата временно ще бъдат разпределяни по травматологиите за възрастни.

Той изложи аргументите си в дълго писмо в личния си профил във „Фейсбук”. Днес обяви, че новият директор на спешния център д-р Асен Балтов вика колегите му един по един, за да ги репресира.

Заедно с д-р Кацаров си тръгват още шестима специализанти от отделението.

Новият директор на "Пирогов" професор Балтов обаче не вижда проблем. „Ние имаме в травматологията 40 специализанта. Шест като махнете, остават предостатъчно. Не може един човек да иска всичко да се върти около него – не става. Предстои да седнем на една маса и да говорим по проблемите, които той смята, че му пречат”, обяви той.

Планираният ремонт трябва да започне утре и да приключи до края на септември.

През деня здравният министър определи напрежението в най-голямата спешна болница като по-скоро субективно, отколкото обективно, а ремонтът на детската клиниката бил подготвен преди встъпването в длъжност на професор Балтов. Планираният ремонт трябва да започне утре и да приключи до края на септември.