Максималните температури днес ще са от минус 4 до плюс 1 градус и в цялата страна са в сила предупреждения за студено време. Ще духа умерен северозападен, в Източна България и временно силен вятър от север-североизток, който ще създава усещане за още по-студено време.

Днес ще има и валежи от сняг- по-значителни в Западен и Централен Предбалкан. Привечер ще спре да вали и облачността ще намалява.

В планините ще е много студено. Максималната температура на 1200 метра ще е минус 9 градуса, на 2000 метра- минус 15 градуса. Ще вали сняг и ще духа умерен северозападен вятър. Вечерта валежите ще спрат.

В нощта срещу вторник вятърът ще отслабне и минималните температури ще се понижат на места до минус 15- минус 17 градуса. През деня ще има разкъсана облачност, на места до слънчево време, но дневните температури ще останат отрицателни. В сряда сутринта също ще е доста студено- около минус 10 градуса. От запад облачността бързо ще се увеличи и още преди обяд в западните райони ще завали сняг. Дневните температури ще се повишат. В четвъртък в Западна България ще е почти без валежи, на изток ще превалява.