Лъвчетата Масуд и Терез заминават за Холандия в неделя
Агенцията по храните е издала днес транспортните документи
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 0
    0
Терез и Масуд
Снимка: bTV

Двете лъвчета Терез и Масуд, които бяха спасени от зоопарка в Разград миналата година, вече имат всички документи, за да могат да отпътуват за спасителния център „Фелида” в Холандия. Това съобщиха от фондация „Четири лапи”.

Последно: Терез и Масуд утре заминават за ХоландияПо-рано днес съдбата на лъвчетата стана повод за протест

Днес сутринта от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) са издали транспортните документи, които доскоро спъваха заминаването на лъвчетата.

До решението лъвчетата да заминат в спасителен център в Холандия се стигна след поредния протест във вторник и намесата на премиера Бойко Борисов.

40 000 са се подписали за спасяване на лъвчетата Терез и МасудПремиерът Бойко Борисов разкритикува позицията на община Пазарджик, която твърди, че може да отглежда животните

Ден по-рано от зоопарка в Пазарджик съобщиха, че искат Терез и Масуд и могат да се грижат за тях.

Лъвчетата трябваше да бъдат предоставени на община Пазарджик с решение на общинския съвет на Разград, въпреки че преди 3 месеца кметът на Разград Валентин Василев сключи споразумение с  „Четири лапи”, която да помогне за намирането на нов дом на общо пет лъва.

Терез и Масуд ще отпътуват от Столичния зоопарк в неделя – 4 февруари, в 10 ч. Те имат нужда от специални грижи.

В спасителния център за големи котки „Фелида” в Холандия за посрещането на Терез и Масуд е готов техният временен дом, съобразен с индивидуалните им нужди – вътрешно заграждение с отопление около 20 кв.м. с лежанки, платформи, пясъчник и допълнително средово обоготяване. Те също така ще имат достъп до външно заграждение около 30 кв. м., уточниха от „Четири лапи”.

  • 0
    0
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре