След инцидента с падналото от лифт дете в „Боровец” проверка на Комисията за защита на потребителите не откри нередности във връзка с безопасността.

Проверката потвърди, че в близост до касите и на контролните пунктове има задължителни информационни табла с инструкции за безопасно поведение на пистите.

Налице са също необходимите маркировки и указателни табели по протежението им.

Поставени са и съоръжения за обезопасяване там, където е необходимо.

КЗП извършва регулярни инспекции, но вчера след инцидента екип на контролния орган незабавно започна проверка.

Всички 22 писти в „Боровец” са категоризирани съгласно изискванията на Наредбата за обезопасяването и информационната обезпеченост на ски пистите в България и за определяне правилата за безопасност върху територията на ски пистите и ски зоните и за организацията на работата на ски патрулите, изтъкват от комисията. 

КЗП призовава гражданите да спазват стриктно указанията на информационните табели и да бъдат с повишено внимание, защото при покачването на температурите снегът става по-мек и рисковете са по-големи.

Първоначалните експертизи показваха, че съоръжението, от което падна 8-годишното момиче, е изправно. Не е ясно обаче дали персоналът не е можел да реагира по-бързо. Според майката на пострадалото дете забавянето е довело до тежкия инцидент. Концесионерът обвинява паниката за случилото се .