Критики и самокритики в БСП преди конгреса
На заседанието стана ясно още, че БСП започва да търси харизматична личност, която да противопостави на столичния кмет Йорданка Фандъкова на кметските избори
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    1
БСП
Снимка: БГНЕС

В навечерието на конгреса на БСП – в София се проведе последно заседание на социалистите. Форумът протече с тежка самокритика и признание за вътрешните скандали на "Позитано" 20.

Точно 7 дни преди конгреса, критиките към ръководството на БСП не отслабват.

Те са основно в две посоки. Първата към Нинова, че върви "през просото" и допуска скандали.

„Има много фронтове. Тя не се съобразява с мненията на хората, а само на някои хора, които не са най-правилните”, каза Румен Овчаров.

Втората критика към лидера – недостатъчна опозиционност, и неяснота при евентуални предсрочни избори дали БСП може да ги спечели.

БСП не била внесла и вот на недоверие. Нинова отговори, че конгресът ще даде нова и по-радикална промяна на левицата.

„Ще предложим на конгреса да минем от приказки и лозунги към действия. Критикувайте ни, давайте предложения, но не обиждайте колегите-депутати”, заяви Корнелия Нинова.

На финала БСП София обяви, че започва да търси фигура като Румен Радев, но за кмет на София.

По-рано днес членът на Националния съвет на БСП Румен Овчаров каза в предаването „Тази събота“, че Нинова „върви през просото, без да се съобразява с елементарните реалности, преди всичко в партията“ и че „не е нормално непрекъснато да създаваш вътрешни фронтове“.

Румен Овчаров: Корнелия Нинова върви през просото, без да се съобразява с елементарните реалностиМалко прибързано група хора, които се чувстват лично засегнати от нея, решиха, че е дошъл моментът за реванш. Не е дошъл моментът. Тя все още е ценна за партията, каза той

„Не е от значение това, което ние си представяме и мислим за себе си, а как хората ни оценяват и възприемат. Трябва да станем различни именно чрез способността и готовността да управляваме по различен начин, много по-добър и в интерес на хората, от това, което ни представя ГЕРБ“, каза на заседанието председател на БСП – София Калоян Паргов.

В залата се чуха още критики, че БСП и депутатите ѝ не искат вотове на недоверие и не демонстрират достатъчна опозиционност.

  • 0
    1
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре