Кристиян Вигенин: Абсурдно е един и същи мигрант да бъде залавян 10 пъти
Румяна Бъчварова не разбра на кое министерство е министър и какво са ѝ задачите, коментира бившият външен министър в „Тази сутрин”
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    3
Кристиян Вигенин
Снимка: Ладислав Цветков

Абсурдно е един и същи мигрант да бъде залавян десетина пъти на границата – когато се опита незаконно да премине границата, той е в нарушение. Не може те да бъдат стимулирани да търсят път на Запад, а изглежда така, сякаш правителството насърчава тези хора да минават в Сърбия, коментира в студиото на „Тази сутрин” Кристиян Вигенин.

Това са хора, минали нелегално – и ако е така, трябва да минат през съответните процедури. Ако са в центрове със свободен достъп, и бъдат хванати в опит да преминават границата – да бъдат поставени в център от затворен достъп, предложи той.

Румяна Бъчварова не разбра на кое министерство е министър и какво са ѝ задачите. Абсурдно е да обвиняваш друг, а не себе си и подопеченото си министерство за станалото, добави той.

Румен Радев, макар и избран президент, не е встъпил в длъжност – той е само един гражданин, така че няма място в днешния Консултативен съвет за национална сигурност, смята Вигенин.

Президентът свиква Консултативния съвет за национална сигурност днесТемата е актуалната политическа обстановка в страната

На въпроса може ли настоящата политическа криза да се реши в рамките на сегашния парламент, Вигенин отговори скептично.

Обединените патриоти могат да съставят кабинет, но той не може да мине в Народното събрание. Ако мине, трябва е да е с гласовете на ГЕРБ, а това означава ГЕРБ да плюят на всичко, което говорят от първия тур насам, обясни позицията си той.

Проява на много лош тон е да се плашим по този начин с мигранти, коментира бившият ни външен министър изявлението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, което определи като „емоционално”.

Реджеп Ердоган заплаши Европа: Ще отворим границитеНови остри политически реакции в Турция след препоръката на ЕП преговорите със страната да бъдат прекратени

„България обаче трябва да вземе бързи и адекватни мерки, за да защити границата си. Ангела Меркел отдавна капитулира като канцлер на Германия – тя се оказа безпомощна пред най-големия проблем на Европа. Ако Германия няма план Б, нека поне ни е да имаме план Б”, призова Вигенин.

  • 3
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре