Пътят за Гърция през Гоце Делчев е изключително опасен. Сигналът е от шофьори, които се движат по него. Огромните цепнатини в асфалта, причинени от обилните дъждове, са факт още преди новопостроения пътен участък да бъде официално открит.

Това е единствения път за Гоце Делчев, а и за Гърция през граничен пункт Илинден- Ехсохи. След последните дъждове, обаче, минаването през участъка на 20 км след Банско е изключително опасно изживяване. Пътното платно е разделено на две, а дупките в асфалта на някои места са по 50 см.

Снимка: btvnovinite.bg

По пътя за Гърция, малко след село Места, шофьорите най-напред са посрещнати от свлачище. Там от месеци се минава само в едната лента и хората вече са свикнали. Има и знаци. След няколко метра обаче, изненадващо се стига до разцепен асвалт.

„Причината може би са дъждовете, миналата седмица ги нямаше. Разбира се, че се притеснявам, особено тоя участък е много критичен, постоянно ме е страх да не се свлече в реката”, призна шофьорът Вера.

Снимка: btvnovinite.bg

Ако не намалят скоростта, има опасност шофьорите да се озоват през мантинелата право в реката. „Абсолютно тука може да стане голяма беля. Един човек, който не познава пътя и попадне на това нещо вечерта, ще стане ад. То се вижда защо - колата може да хвръкне долу в реката. Тука всеки момент може да стане беля”, посочи друг притеснен шофьор.

На път за родното си село пътува и бившият депутат Ахмед Башев. „Ако вие не бяхте тук, да видиме, че има нещо, и бяхме пътували, както пътуваме обикновено с тази скорост, със сигурност щяхме да отидем в мантинелата”, призна той.

Снимка: btvnovinite.bg

Въпреки опасния участък, опасните изпреварвания не са рядкост. А най-интензивен е трафикът през почивните дни. „Петък, събота и неделя е много натоварено... През уикенда е страшно, много, прекалено много е натоварен”, казват шофьори, които минават оттам редовно.

Единственият алтернативен маршрут е Симитли – Сандански - Папазчаир, но така разстоянието се увеличава с 80 км.

От Агенция „Пътна инфраструктура” увериха, че още във вторник комисия ще огледа участъка и ще предприеме спешни мерки за отстраняване на проблема.