Красимир Вълчев: Предлагаме по-къса лятна ваканция за сметка на другите почивки
МОН пусна проекта на датите и ваканциите за следващата учебна година
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    2
Красимир Вълчев
Снимка: БГНЕС

„Просветното министерство предлага лятната ваканция да е с една седмица по къса за сметка на другите ваканции през учебната година – някои от тях ще са по-дълги. През дългата лятна ваканция се забравя материалът. Това все още е само проект”. Това обяви в предаването „Лице в лице” министърът на образованието Красимир Вълчев.

Министерството на образованието пусна днес проект на датите и ваканциите за следващата учебна година. Броят на часовете и учебните дни се запазват, уточни Вълчев.

МОН предлага изпитите след VII и XII клас да са провеждат на различни дати Според ведомството това ще донесе облекчение и за учителите

Относно приема в първи клас и опашките за записване в София и други големи градове министърът обяви, че при кандидатстването и догодина приоритет ще е близостта до училището. Ще се въведе обаче принципът на уседналост срещу злоупотреби, уточни той.

Вълчев напомни, че проблемът е заради наплива към определени училища в столицата и други големи градове. Трябва да се стремим всички училища да имат добри преподаватели, защото в началния етап учителят е най-важен, допълни той.

Относно борбата с агресията в училище министърът обяви, че това е обща мисия.

Вижте повече във видеото:

  • 0
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре