Красимир Каракачанов: Оставката на Теменужка Петкова няма да бъде приета
Лидерът на ВМРО обясни и намерението на политическата му формация да бъдат увеличени пределите на неизбежната отбрана
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 3
    2
Красимир Каракачанов
Снимка: bTV

„Въпросът е решен: няма да бъде приета оставката на (енергийния министър – б.ред.) Теменужка Петкова. Това е на решение от срещата, на която бяхме повечето министри днес. Нашето мнение – на „Обединени патриоти”, е че няма никакво основание да се търси изкупителна жертва, и то човек, който няма никаква вина”, заяви в предаването „Лице в лице” вицепремиерът и един от лидерите на ОП Красимир Каракачанов.

„Няма да подкрепим оставката на Теменужка Петкова и този въпрос мисля,  че днес го решихме – днес имахме среща при премира. Г-жа Петкова няма никаква вина. Законът за енергетиката не повелява министърът на енергетиката да контролира тези неща – или КЕВР (да ги контролира). Теменужка Петкова остава енергиен министър – това е днешното решение”, обобщи Каракачанов.

Теменужка Петкова подава оставкаОттеглянето ѝ е свързано с продажбата на българските активи на ЧЕЗ

Минути след това съобщение на Каракачанов, новината беше потвърдена и от Министерския съвет. Петкова подаде оставка ден след като стана ясно че „Инерком” е избрана за купуват на ЧЕЗ, а Петкова и Гинка Върбакова били познати.

„КЕВР може да отнеме лиценз, но не може да спре сделка или да проверява сделка. А отнемането на  лиценза е само постфактум”, посочи той по въпроса за продажбата на ЧЕЗ.  

Теменужка Петкова
Снимка: БГНЕС

„Най-разумният вариант е държавата да купи 34% от фирмата и да изплаща тези пари в последствие от дивидента, който ѝ се полага – да не се товари държавата с допълнителни разходи, но все пак да има контролен пакет (…)

„Аз лично винаги съм смятал, че държавата нямаше нужда да продава тези ЕРП-та, на много места в Европа те са държавни – например във Франция те се дават на концесия. Има два варианта – или закупуване на контролен пакет, или спешни законодателни промени, според които тези и други сделки да бъдат контролирани от държавата. Без да влизам в „сценарии”, но ако някой реши да плати 320 млн. евро и след това да прави саботаж, това ще е най-лесно спечелената война”, посочи вицепремиерът.   

ЧЕЗ одобри продажбата на бизнеса си в БългарияКупувачът е „Инерком България”

Той коментира и желанието на ВМРО да бъдат направени законови промени, с които да се разширят пределите на неизбежната отбрана.

По думите му много хора са реагирали в защита на лекаря, който застреля крадец в Пловдив, защото „им е омръзнало да бъдат ограбвания, омръзнало им е една част от населението, които през последните 27-8 години се научиха, че имат права, смятат че могат да пътуват в градския транспорт без билет, че могат да бият кондукторите, могат да влязат да ви ограбят, че могат да правят каквото си искат, да не плащат ток, вода и да не бъдат наказани…”

Пловдивският д-р Иван Димитров излезе от ареста срещу подписка (ОБЗОР)Прокуратурата представи съвсем различна версия за убийството на Плъха от тази, която представяше семейството на лекаря

По думите ма Каракачанов през последните 10 месеца са били назначени 1000 полицаи и има разкрити кражби – особено в по-малките населени места, където се знае кой краде.

Каракачанов коментира и тона на руския патриарх Кирил на срещата му с президента Румен Радев.

Според него не е нормално който и да било да държи такъв тон – не само на българския президент, но и на българския премиер, а и на който и да е български държавен служител – заради принципа на реципрочност, основен за дипломацията.

Вижте пълния разговор във видеото:

  • 3
    2
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре