Красимир Каракачанов: Няма нужда да се бърза със самолетите
Има поговорка – бързите сделки, комисионни раждат, коментира той
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    0
Красимир Каракачанов
Снимка: Ладислав Цветков

„Няма нужда да се бърза със закупуването на самолетите за българската авиация”, каза министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов по bTV.

„Има поговорка – бързите сделки, комисионни раждат. Не искам да се създават подобни съмнения”, категоричен е той.

По думите му двете стъпки, които трябва да вървят паралелно, са ремонт и модернизация на наличната авиация и водене на преговори за закупуване на нов изтребител.

„Самият премиер казва, че не трябва да има ябълки раздора. Ние още говорим за това какъв самолет да има. В това време влаковете също могат да бъдат закупени, едното не противоречи на другото”, каза Каракачанов по повод изказването на Бойко Борисов от вчера сутринта.

Бойко Борисов: С президента свирим в една тоналностПарламентът има свой живот и всеки ден там е битка, коментира премиерът по повод острия тон между ГЕРБ и Румен Радев

На въпрос има ли война между президентската институция и министерски съвет, Каракачанов заяви, че това никога не е отсъствало от политическия живот у нас.

„Аз съм привърженик, че е крайно време политическият елит да покаже, че е в парламента, за да решава проблемите на хората, а не да се правят на леви и десни”, коментира министърът.

Каракачанов коментира, че казуси като „Кумгейт” са неприемливи.

„За всякакви подобни неща като има съмнение за нарушение, има органи, които да го проверят”, допълни той.

  • 3
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре