Дървената ваканция свърши за учениците в 87 Общини. Във Велико Търново учебните занятия започнаха с 30 минути по-късно, а в някои училища часовете са намалени.

Пътят до училище се оказа най-голямото предизвикателство пред родители и ученици. Големите преспи и тесни пътеки затрудниха придвижването.

В училище Емилиян Станев часовете започнаха навреме. В най-студените класни стаи термометърът отчете близо 20 градуса.

Учителите не са притеснени за изпуснатия материал. „Няма да има сбиване на материала. Няма да има и допълнителни часове. Всеки учител е достатъчно компетентен за да знае как точно да преподаде определения материал на своите ученици така, че по най-добрия за тях начин да навакса изпуснатото”, коментира началният учител Борислава Иванова.

От утре и учениците в София тръгват на училище.

В Ямбол грипната ваканция на учениците се удължава с още два дни – до 13 януари. Решението на регионалната комисия за борба с грипа и острите респираторни заболявания е взето поради високата заболяемост през последната седмица, достигнала 393 случая на 10 000 души.

12 януари - четвъртък, е учебен ден за училищата от община Смолян, съобщи секретарят Момчил Николов.

Общината е изпратила хора, които да почистват подходите към училищата, а това е задължение и на ръководствата на учебните заведения. Препоръчано е на директорите да затоплят сградите, за да бъдат нормални температурите за учебния процес.