Крадец обра дом в столичния квартал „Лозенец”, без обаче да си даде навреме сметка, че лицето му е уловено от охранителните камери.

Обирът беше извършен в неделя късно вечерта, когато апартаментът, намиращ се на втория етаж в жилищна кооперация, е бил празен. Крадецът влиза през балкона, а после си тръгва с телевизор, изнесен вероятно в куфар.

След кражбата липсват още международните паспорти на семейството, маркови часовници и очила, както и хардиск с важна информация. За него пострадалите от краждата предлагат награда – друг, чисто нов харддиск.

bTV разполага със записите от охранителните камери, на които се вижда как обирджията, който не изглежда особено уверено, „претърсва” апартамента с фенерче и на пръсти, но като цяло „работи” спокойно.

Едва след доста време в апартамента забелязва втората камера – в спалнята, и опитва да прикрие лицето си, като заедно с това бута камерата. След това се връща в хола, където намира първата заснела го камера и бута и нея в ъгъл, така че да не може да снима стаята.

От полицията заявиха, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Крадецът обаче все още не е открит.

По случая работи IV РУП на полицията в София.

Обраните собственици публикуваха във „Фейсбук” стопкадър от записаното видео, който беше споделен хиляди пъти в социалната мрежа с призив, ако някой разпознае обирджията, да даде знак.

Вижте още във видеото: