Делото срещу Веселин Марешки трябва да приключи бързо и той да влезе в затвора. Това обяви в предаването „Тази сутрин” Костадин Костадинов, който съди Марешки за нанасяне на лека телесна повреда.

Лидерът на „Воля” Веселин Марешки, който стана и зам.-председател на Народното събрание, в крайна сметка се отказа сам от депутатския си имунитет миналата седмица, преди снемането му да бъде гласувано в пленарната зала.

На 27 април главният прокурор Сотир Цацаров поиска сваляне имунитета на трима народни представители от 44-тото народно събрания –Делян Добрев (ГЕРБ), Светла Бъчварова – Пиралкова (БСП) и на Марешки.

Добрев и Пиралкова сами се отказаха от имунитета си, но лидерът на „Воля” отказа да го направи. В такива случаи парламентарната практика предвижда създаването на временна анкетна комисия, която да проучи дали са налице достатъчно доказателства за искания имунитет.

Временната комисия реши да свали имунитета на лидер на „Воля” и решението трябваше да бъде гласувано в пленарна зала.

Веселин Марешки е обвинен за причиняване на лека телесна повреда на Костадин Костадинов, когато Костадинов е бил общински съветник и за изнудване на собственика на заведение Асен Миланов.

Марешки обвини Костадинов и Миланов, че нарочно протакат делото, но и двамата отричат и твърдят, че искат процесът да приключи бързо.

Костадин Костадинов, който е лидер на партия „Възраждане” с право на субсидия след последните парламентарни избори, обяви, че Сметната палата му е разрешила да дари субсидията. Първото дарение той щял да направи на фонда за инвитро процедури (Център за асистирана репродукция).