Корнелия Нинова и Бойко Борисов не се разбраха за дебат на 1 март (ОБЗОР)
Нинова отказа да отиде в НДК, защото не е съгласна с формата, предлаган от Борисов
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 5
    19
Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

Дебатът между Корнелия Нинова и Бойко Борисов утре изглежда все по-невъзможен. Двата щаба - на ГЕРБ и на БСП, не можаха да се разберат как точно да се случи предизборната среща.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и нейният екип няма да отидат в НДК на 1 март. Нинова не е съгласна с формата, предлаган от Бойко Борисов – дебат между екипите на двете партии, а не само между лидерите. Борисов пък ще отиде с бъдещите си министри.

Лидерите на ГЕРБ и БСП с взаимни обвинения за отказ от дебатВероятно лидерският сблъсък на 1 март няма да се състои

Още вчера трите национални телевизии изразиха готовност да излъчат общ дебат между БСП и ГЕРБ на неутрална територия. Поканиха ги в зала 6 на НДК от 19:30 ч. на първи март.

БСП настояха дебатът да бъде лидер срещу лидер и екип срещу екип, в отделни дни. ГЕРБ обаче държат да е в един ден: екип срещу екип и лидер срещу лидер.

„Г-н Борисов ми предложи по телефона утре да направим дебат между нас двамата заедно с екипи, като заяви цитирам: „Да представим екипите, да направим встъпителни думи, ние двамата да се оттеглим, да си пием кафенцето и да ръкопляскаме”. За разлика от него аз приемам политиката за сериозно занимание, а не за шоупрограма. Затова оставаме на позиция, че го предизвиквам на лидерски дебат. Смятам, че той се страхува от такъв и се крие зад експерти”, заяви Корнелия Нинова.

„Не виждам никъде страх, нито нещо, което да не отговаря на тет а тет очи в очи, ние да сме гаджета, да седим очи в очи, та двамата да си говорим. Добре и двамата ще си говорим, само двамата. Но когато кажеш, че са спрени еврофондовете, да има до теб човек, който да каже - ето не са спрени”, отвърна Бойко Борисов.

Корнелия Нинова: БСП се готви за управлениеНормално е лидерът на партията, която е спечелила, да е кандидат за премиер

От БСП пък предложиха експресно социологическо проучване от две агенции. ГЕРБ също реагираха на офертата.

„Да направим един бърз сондаж, какво иска българският народ да чуе и да види: лидерски дебат или експертни разговори”, заяви Корнелия Нинова.

„А защо да не ги питаме така: Искате ли да не знаете кои ще бъдат министри? И отговорите ще са 100 на нула”, каза от своя страна Борисов.

Нинова няма да отиде утре с екипа си в НДК, Борисов пък ще отиде с бъдещите си министри.

„Няма да бъдем на така замисления дебат, защото не одобряваме формата”, категорична беше Нинова.

Ще бъдем там ясно и точно го казахме защото предлагаме и лидерски и министерски”, отвърна Борисов.

Продуцентските, редакторските и техническите екипи на bTV, БНТ и Нова положиха всички усилия да реализират предложения за утре вечер съвместен дебат.

За такъв сблъсък е необходимо потвърждение за участие и от двата политически щаба - условие, което днес не беше изпълнено.

bTV, БНТ и Нова: Готови сме да излъчим лидерски дебат ГЕРБ – БСП на друга дата Трите национални телевизии предложиха на лидерите двете партии да се изправят пред зрителите на 1 март, но политическите сили не се разбраха за формата

След като партиите не успяха да постигнат консенсус по формата, трите национални телевизии остават в готовност заедно да излъчат лидерски сблъсък на друга дата.

  • 5
    19
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре