Корнелия Нинова: Има неофициална информация, че Борисов стои зад сделката за ЧЕЗ
БСП пита официално чешкото правителство дали българският премиер е поемал ангажимент по тази сделка
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 16
    8
Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

„Върви неофициална информация, според която зад сделката за ЧЕЗ стои премиерът Бойко Борисов, както и че една държавна банка щяла да я финансира”. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Утре от БСП канят на среща посланика на Чехия у нас, на когото ще връчат писмо до чешкото правителство. В него от левицата ще питат официално дали по време на посещението на чешкия премиер Андрей Бабиш у нас са водени разговори и поеман ли е ангажимент от страна на Борисов по тази сделка.

Скандалът с продажбата на ЧЕЗ продължава (ОБЗОР)От ГЕРБ съобщиха, че новият енергиен министър ще стане ясен до дни, БСП поискаха яснота, от компанията купувач обявиха как ще финансират сделката, а премиерът поиска тя да бъде проверена от ДАНС

„Държавата ще финансира ли през Банката за развитие нечий частен интерес? Не на Гинка, разбира се, не сме толкова наивни да не разбираме, че отзад стои друг”, подчерта Нинова.

Гинка Върбакова за сделката с ЧЕЗ: Уважавана банкова институция ще ни предостави кредит Инвестираме в добре работещ бизнес и ще го развиваме, заявява собственикът на "Инерком България"

БСП праща и запитване до всички европейски компетентни институции, в което настояват за проверка дали са спазени европейските директиви, касаещи енергетиката, при сключването на сделката.

Социалистите ще искат и изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента, като ще очакват той да обясни водил ли е разговори с премиера на Чехия за сделката и поемал ли е ангажименти, както и кои банки ще се ангажират по сделката.

Бойко Борисов: Да купим ЧЕЗ? А защо не купим „Енерго Про” и ЕВН? Частни компании са се разбрали, държавните регулатори ще ги наблюдават, отбеляза премиерът за сделката

„Правителството ангажира ли държавната Банка за развитие с финансиране на тази сделка”, пита още лидерът на БСП, като по думите ѝ от изслушването на Борисов ще последва изслушване на КЕВР, КФН и КЗК.

„Борисов си представи за пореден път, че ако даде една жертва, този път в лицето на Теменужка Петкова, проблемът ще бъде забравен. Не, няма, към него водят нещата, там е главният бушон”, заяви Нинова по повод оставката на енергийния министър.

Нинова призна, че няма представа кой ще наследи Теменужка Петкова на поста.

  • 16
    8
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре