Корнелия Нинова: Докладът на Брюксел е тежък шамар за България
НСО са поискали да охраняват лидера на БСП след двете катастрофи, които претърпя за месец, тя обаче е отказала
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 19
    12
Корнелия Нинова
Снимка: Ладислав Цветков

Докладът на Брюксел е тежък шамар за България, каза в предаването „Тази сутрин” по bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя определи предложението на ГЕРБ за промени в Конституцията, с които да отпадне давността за престъпления, свързани с приватизацията, като абсолютна димка, пиар акция и отчаян ход за пред Брюксел.

При активната външна политика на премиера – прегръдки и целувки, ни дават доклад, и то преди председателството, в който се казва,че Европейската комисия не може да стигне до заключението, че което и да е от изискванията в сферата на борбата с корупцията, организираната престъпност и съдебната система е напълно изпълнено, отбеляза Нинова.

Медийна димка ли е идеята на ГЕРБ за приватизационните сделкиПоявилите се коментари, че активи за 30 млрд. са били продадени за десетина трудно могат да бъдат потвърдени или опровергани, категорични са експерти – у нас инвентаризация на активите никога не е правена

„Този ход с приватизацията е бил последен отчаян ход пред Брюксел, за да кажат: Ето, имаме проблеми с корупцията, но той не е при нас, а е бил 20 г. назад и ние започваме да го борим”, изтъкна тя.

Евромониторингът остава поне до края на 2018 г.Страната ни не е постигнала нужния прогрес в борбата с организираната престъпност и в съдебната реформа

„БСП предлага концесиите да са част от този преглед на прехода, те казват: „Да, добре, концесиите са част от този преход”, а днес внасят Закона за концесиите, чрез който се подготвя концесия на Летище София и на „Български пощи”, каза още лидерът на БСП.

По думите ѝ днешният ден в парламента ще е тест за управляващите. „Ако подкрепят нашия закон да спре приватизацията сега, значи говорят истината. Ако го отхвърлят, която аз мисля, че ще стане, тези хора едно говорят, за да замазват положението, а друго правят на практика. В такава имитация ние няма да участваме”, категорична беше Нинова.

„Ако си въобразяват, че ще ни вкарат в разговор и промени, които са имитация и няма да доведат до резултат, за да си прикрият сегашните далавери, много се лъжат”, подчерта още лидерът на БСП.

Корнелия Нинова
Снимка: Ладислав Цветков

След двете катастрофи, които Нинова претърпя само за месец, от НСО са поискали да я охраняват, разкри още тя в разговора с Антон Хекимян.

„Не се притесних, но имам съмнения след два удара един след друг за един месец”, призна тя.

Корнелия Нинова отново претърпя катастрофа Такси ударило странично колата, в която е била лидерът на БСП, тя няма получени травми

„След втория ми се обади шефът на НСО и каза, че е необходимо да ме охраняват”, посочи Нинова, като уточни, че от службата са имали информация, която им дава основание да я охраняват.

Нинова обаче е отказала охраната. „Имам вътрешно убеждение, откакто съм в политиката, че парите на хората не могат да се използват за пазене на политици”, отбеляза лидерът на БСП.

Тя определи като провокация появата на Цветан Цветанов на представянето на филма на Елена Йончева за оградата по българската граница. „Искаше да обезличи мероприятието и публикуването на филма”, посочи Нинова.

Цветан Цветанов гледа премиерата на филма на Елена Йончева, беше освирканЙончева е работила 6 месеца по 20-минутното си журналистическо разследване за оградата по южната ни граница

„За втори път му се случва да му увисва ръката във въздуха”, каза тя на въпрос защо не му е подала ръка. „Не им вярвам”, мотивира решението си Нинова, като допълни, че първия път е бил при встъпването в длъжност на президента Румен Радев.

 „Аз никога не съм уволнявана за корупция от когото и да е”, подчерта още Корнелия Нинова, като допълни, че съди всички, които го твърдят.

Тя определи изказването на депутата от левицата Иво Христов като недопустимо и като тежка грешка. „След това изказване разговарях с него, казах, че е недопустимо и неприемливо и трябва да излезе и да се извини, той го направи”, допълни тя. По думите ѝ обаче подаването на оставка е много силен акт, който в този случай не е необходим. 

Вота на недоверие към кабинета заради корупция ще го има след приемането на бюджета, потвърди Нинова. Тя каза, че темата ще бъде обсъдена отново на Националния съвет на партията в събота.

На въпрос дали БСП ще притихне по време на европредседателството на България, лидерът на партията подчерта, че ще бъдат обективни за всички лоши неща, които се случват. Според нея обаче е по-важно дали ще притихне народът.  

„Да, участвала съм в приватизация на „Техноимпекс”. В момента, в който влязох в политиката, веднага си продадох акциите, и то не формално, на близки, зад които да стоя, а истински”, заяви също лидерът на БСП. По думите ѝ тази сделка е проверявана три пъти при трима различни главни прокурори.

 

  • 19
    12
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре