Комисия ще решава дали ще уволнят шофьора от градския транспорт след протеста
Веселин Голевски не приема твърденията, че той е виновен, че автобусите не са потеглили от гаража вчера сутринта
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    2
Протест на шофьори от градския транспорт
Снимка: btvnovinite.bg

Дисциплинарна комисия ще решава дали ще бъде уволнен шофьорът от Столичния автотранспорт Веселин Голевски, който вчера сутринта излезе на протест, след като получат писмените му обяснения.

Спонтанната му акция спря движението за около час по част от градските линии.

Шофьорът не приема твърденията, че той е виновен за това, че автобусите не са потеглили. „По никакъв начин не съм попречил за  напускането на автобусите”, каза той пред bTV.

Стачката в автотранспорта приключи с дисциплинарно наказаниеШофьорите недоволстват от заплащането и условията на труд, шефовете им не смятат, че има проблем

“В 4:38 часа бариерите са били вдигнати и автобусът е бил преместен. Масово автобусите напускат гаража в 4:30. Това е разлика от 8 минути. Това, че колегите са отказали да напуснат парковата територия, е лично тяхно желание”, категоричен беше той.

44 превозни средства са закъснели вчера сутринта, каза директорът на гараж „Дружба” Стилиян Манолов. Ще бъдат поискани писмени обяснения и от всички шофьори, които не са успели да излязат, за да разкажат тяхната версия, посочи той.

Разполагаме и със записите от видеокамерите, допълни Манолов.

От столичния автотранспорт изчислиха, че загубите възлизат на 3000 лв., а на шофьора ще му бъде предявено доброволно да изплати щетите.

Според юристи обаче в случая не става въпрос за загуби, за „пропуснати ползи” и Веселин Голевски не е длъжен да заплаща нищо. Може и да не бъде уволнен дисциплинарно.

Съюзът на транспортните синдикати обаче се разграничи от спонтанната акция, който не спазил процедурата за протест.

Вижте повече във видеото:

  • 5
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре