Коментари на „Позитано” 20: Оставката на енергийния министър не дава прозрачност на сделката за ЧЕЗ
Скандалът с продажбата на ЧЕЗ и оставката на енергийния министър се очаква да се обсъдят на пленума на БСП
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Ток
Снимка: btvnovinite.bg

Скандалът с продажбата на ЧЕЗ и оставката на енергийния министър Теменужка Петкова се очаква да бъдат тема на пленума на БСП, който започна в партийната централа.

Коя е Гинка Върбакова, която купува активите на ЧЕЗ?По неофициална и непотвърдена информация сделката е на стойност 320 млн. евро

Оставката на енергийния министър в никакъв случай не решава проблемите на българската енегетика, нито дава повече прозрачност във връзка със сделката за ЧЕЗ, коментираха от левицата преди форума. Те настояват да чуят становищата на КЕВР във връзка със сделката и на ДАНС.

Оставката на Теменужка Петкова – номер 2 в кабинета „Борисов – 3”Столът на министъра на енергетиката е сред най-горещите в изпълнителната власт

Смятат, че държавата има и друг полезен ход.

„Оставката на министъра на енергетиката не решава този проблем сам по себе си. Смятам, че нашите народни представители трябва да предприемат поредица от действия за изслушване на ръководството на финансовия надзор, на енергийния регулатор, на ДАНС и по никакъв начин да не се допускат неясни сделки”, отбеляза Янаки Стоилов. По думите му генералното решение е, ако държавата има по-голямо участие в управелението на този процес.

„Щом чехите искат да продават, щом няма надежден купувач, нашата държава може да си влезе във владение, да реализира политиката си, която заявява, но не умее да прилага и да покажем, че можем да имаме характер”, заяви Георги Божинов.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре