Колегите на задържания Йоан Матев, който беше задържан и получи обвинение за убийството на Георги в Борисовата градина на 2 юни 2015 г., не могат да повярват, че той е обвинен.

„Той се нанесе в общежитията през септември. Кротко момче, спокойно, нямам никакви лоши впечатления. Учуден съм от това, което разбрах за него”, каза Били Евтимов, който е председател на дом. Съвета на общежитията в Благоевград.

Според момичетата, които живеят в съседната стая, от стаята на Йоан не се чувал никакъв шум.

„Поздравявахме се като се засечем, но това не беше много често. Той беше по-висок, с брада, по-пълен от това, което е на снимката. Много се изненадахме”, казва неговата съседка Виктория.

Все едно никой не живееше в тази стая, не чувахме никакъв шум”, споделя Елвира, също съседка на Йоан.

Йоан е приет студент по право в Благоевградския университет миналата година. Не се е връщал в общежитията от края на миналата година, когато се прибрал при семейството си за празниците.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че следствието все още работи по версията за убийство с цел грабеж, но уточни, че няма липсващи вещи.

Тя добави, че до момента няма личен мотив за убийството на Георги.

„Свидетелят е лице от близкото обкръжение на Йоан и пред когото момчето е направило извънпроцесуални признания”, разясни Арнаудова.