Младежи от Стара Загора спечелиха търг за приватизацията на апетитен имот на стойност 8,5 млн. лв. Става въпрос за Дипломатическия клуб в Бояна.

21-годишната Ванеса Тодорова, 24-годишният Йордан Йорданов и неговият 21-годишен брат Димитър Йорданов са съдружници в старозагорската фирма ООД „Ексклузив уеб”, която е победител в търга.

Дружеството им е на по-малко от година, като всеки от тях е участвал в капитала с по един лев.

За съвместната им фирма не се знае много. В уебсайта им пише, че тя се занимава с „интернет реклама” и е представен каталог на „всички фирми в България”. Опитът на bTV да се свърже с някой на посочените телефоните беше неуспешен.

Оказва се, че адресът за контакти с фирмата, който е оставен в Агенцията по вписванията, съвпада с този на Ванеса Тодорова. В скромната къща живее и нейният вуйчо Иван Митев. По думите му той не знае какво работи племенницата му.

Домът на Ванеса Тодорова

Съседите на семейството не смятат, че родителите на Ванеса могат да финансират едри сделки.

Подобно е положението и при братята Йордан и Димитър Йорданови. И двамата са студенти в Минно-геоложкия университет в София.

Фирмата победител има 20 дни, за да внесе 8,5 млн. лв. Ако не го направи Агенцията за приватизация трябва да насрочи нов търг, като началната цена на имота ще падне с 30%.