Над Източна България ще бъде предимно слънчево. Над Западна и Централна България ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици и временни усилвания на вятъра. В отделни райони валежите ще са интензивни. Възможни са и градушки. Максималните температури -  между 20° и 25°.  По  Черноморието ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, от североизток. Максимални температури – от 18° до 21°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще около 2 бала.

През следващото денонощие над Западна и Централна България облачността ще е значителна, а утре след обяд – купесто-дъждовна и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. В отделни райони валежите ще са интензивни. Ще и и ще има условия и за градушка. Повече слънце ще има над Източна България. Максималните температури -  между 19° и 24°, на морския бряг – от 17° до 21°.

 

 И в четвъртък над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. Над източната част от страната ще има разкъсана облачност, без валежи.

  През следващите два дни валежи ще има в  цялата страна, на места -  интензивни и значителни по количество, придружени и от  гръмотевични бури. Дневните температури ще се понижат. В неделя ще има повече слънце. В следобедните часове ще има и купеста облачност, но само на отделни места, главно в планините и планинските райони на Западна България, ще превали краткотрайно. Температурите ще започнат да се повишават.