Предупреждение за опасно силни пориви на вятъра, със скорост до около 70 – 85 км/ч, е в сила днес в 11 области от Източна България.

  В следобедните часове над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време и на много места ще продължи да превалява дъжд, но постепенно от североизток валежите ще започнат да спират, а облачността - да се разкъсва и намалява.

Ще духа умерен,  в източните райони  - временно силен вятър от североизток. Максималните температури значително ще се понижат и максималните ще бъдат между 9° и 16°.

 През нощта валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее. Вятърът ще отслабне. Утре ще има и по-значителни, но временни разкъсвания и намаления на облачността. След обяд облачността над цялата страна отново ще се увеличи, но ще остане без валеж.

Вятърът ще е слаб от изток и североизток, в Дунавската равнина и Източна България - временно умерен. Максималните температури ще са между 10° и 15°.

 В близките дни  ще има променлива облачност, по-често значителна. На места ще има и превалявания, предимно слаби, на повече места в сряда, в западната половина от страната.

Вятърът ще се ориентира от югоизток и температурите ще се повишат, по-чувствително дневните.