Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно. Ще има валежи, на повече места, по-интензивни и придружени от гръмотевици в следобедните часове. Ще има условия за градушка. В източните райони ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб югоизточен, в Северозападна България - до умерен северозападен вятър. Максималните температури - между 18° и 23°.

 

 По  Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури – от 17° до 19°. Температурата на морската вода е около 17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

И през следващото денонощие над Западна и Централна България ще бъде облачно, с валежи от дъжд, на отделни места значителни. Над източните райони от страната облачността ще е разкъсана, на отделни места  е възможно да превали. Ще духа слаб север-северозападен, в Източна България – източен вятър.

 

 Максималните температури -  между 15° и 20°.

  В събота в Западна и Централна България ще се задържи със значителна облачност и валежи, на места временно интензивни, придружени от  гръмотевици. В Източна България ще има повече слънце, но и там на отделни места по-късно след обяд ще превали за кратко.        В неделя преваляванията ще са по-слаби и на по-малко места.  Ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-високи.

В началото на следващата седмица ще бъде предимно слънчево, затоплянето ще продължи. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка.