До минус 19 паднаха минималните температури днес.

 

Максималните температури ще бъдат между минус 5° и 5°.

 

На много места в равнините и котловините ще има мъгли или ниска слоеста облачност. Над източната половина от страната ще бъде предимно облачно, над западната – ще има  и  слънчеви часове.

През нощта над западните райони облачността ще е незначителна, в низините и котловините –  с мъгли или с ниска слоеста облачност. Предимно облачно ще е над източната половина от страната.

През деня повече слънце ще има на места в Югозападна България и в планинските райони, а в останалата част от страната ще се задържи с ниска слоеста облачност. По-късно през деня от юг облачността ще се увеличи. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между минус 19° и минус 3°, а максималните – между минус 7° и 5°.

 

Във вторник ще бъде предимно облачно. В Южна България ще започнат валежи, предимно от дъжд, в планините - от сняг. През нощта срещу сряда, с понижението на температурите, дъждът навсякъде ще премине в сняг, а валежите ще обхванат и Предбалкана, и райони от Дунавската равнина. В сряда през по-голямата част от деня, главно в южната половина от страната, ще продължи да превалява сняг. В Източна България, със силен вятър от север-североизток, ще нахлува по-студен въздух. В четвъртък и петък облачността  ще е по-често значителна и на отделни места, главно в източната половина от страната, е възможно да прехвърча съвсем слаб сняг.