Днес отново ще бъде предимно слънчево и горещо с максимални температури между 33° и 38°, в София - около 34°.

Ще духа слаб южен вятър. В планинските и северните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали и пригърми.

 

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималната температура на въздуха ще е между 27° и 30°. Температурата на морската вода е  от 23° до 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

  В планините ще е предимно слънчево. В масивите от западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и пригърми. Ще духа слаб до умерен южен, по най-високите върхове -  западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра – около 20°.

    През нощта над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, окйто след полунощ в крайните северозападни райони ще започне да се ориентира от северозапад.

Утре преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд от запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места интензивни и  значителни по  количество. Валежите ще са придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Има условия за градушки. Максималните температури ще са между 31° и 36°.

 През нощта срещу сряда все още ще има превалявания, главно в североизточните райони. Вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува хладен въздух. В сряда и четвъртък захлаждането ще продължи. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, възможни са и градушки. По-интензивни и на повече места ще са явленията през нощта срещу четвъртък и в четвъртък. Има вероятност на отделни места валежите да са значителни. В петък ще бъде ветровито, с променлива облачност. В източната половина от страната и планините все още ще има и превалявания, на места - и гръмотевици. В събота ще се установи предимно слънчево време. Вятърът от северозапад ще отслабне. Температурите бавно ще се повишават.